Werkwijze

Geen streng dieet
Lekker en gezond eten
Eigen wensen staan centraal

Aanmelding
Of u nu bent u doorverwezen door een arts of u op eigen initiatief komt, iedereen is welkom bij Online Diëtist. U dient zich als eerste aan te melden via telefoon of e-mail. U kunt dan tevens gelijk een afspraak maken voor het intake consult. Na de aanmelding krijgt u een afspraakbevestiging via de e-mail met daarbij een voedingsdagboek toegestuurd. Dit voedingsdagboek geeft zowel uzelf als de diëtist meer inzicht in uw eetpatroon.

Intake consult
Tijdens het intake consult (ong. 60 minuten) worden er besproken wat het doel is, het ingevulde voedingsdagboek wordt doorgenomen en eventuele andere wensen en behoeften worden besproken. Aan de hand van deze gegevens maakt de diëtist een persoonlijk advies. Hierna kan er worden geadviseerd om één of meerder vervolgconsulten in te plannen, afhankelijk van het doel en wens van de cliënt.

Wat heeft u nodig:
Tijdens het eerste consult heeft de diëtist een aantal gegevens van u nodig:

  • De verwijzing van uw arts, indien u deze heeft.
  • Burgerservice nummer (BSN-nummer) (zie uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)

Vervolgconsult
In het vervolgconsult wordt de voeding nog een keer doorgelopen. Gaat alles naar wens , loopt u tegen problemen aan, het gewichtsverloop wordt besproken en mocht het nodig zijn wordt het dieet- of voedingsadvies aangepast.

Een consult bestaat uit twee delen. Directe tijd: tijd waarbij de cliënt aanwezig is en de indirecte tijd: tijd voor het berekenen en samenstellen van het persoonlijk advies, hierbij is de cliënt niet bij aanwezig. De totale besteedde tijd wordt afgerond op kwartieren. De consulten kunnen op de onderstaande manieren worden gehouden:

De consulten kunnen volgens de onderstaande manieren gehouden worden.

E-consult
Het e-consult, oftewel elektronisch consult, kan worden gedaan via mail, telefoon of via Skype. Via skype kan je gratis met elkaar videobellen. Het intake e-consult zal via telefoon of skype plaatsvinden, waarbij de voorkeur heeft aan skype, zodat er van beide kanten een indruk kan worden gekregen van de ander. Het vervolgconsult kan ook via mail worden gedaan.
Meer uitleg over het gebruik en installatie van Skype nodig? Dat vind u hier.

Thuis-consult
Naast het e-consult kan er ook worden gekozen voor het thuis-consult. Hierbij kom ik langs bij u thuis om het consult af te nemen. Door de thuisomgeving kan de drempel een stuk lager zijn om een diëtist in te schakelen bij problemen. Hierbij worden wel voorrijkosten gerekend.

Praktijk-consult
Uiteraard kunt u ook langskomen in de praktijk. De praktijk is gelegen in Vlagtwedde. Zie contact voor het adres.

Sportschema
Naast gezond eten kan sporten ook helpen om af te vallen en je fit en gezond te voelen. Naast het op maat gemaakt voedingsschema kan er tevens ook worden gekozen voor een sportschema. Hierbij ontvang je oefeningen die gewoon thuis zonder extra benodigdheden kunnen worden uitgevoerd.

Voedingscheck
Zou u graag willen weten of uw huidige voedingspatroon past bij uw levensstijl? Wilt u weten of u genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt op de manier hoe u nu eet? Ook daarbij kan Online Diëtist u helpen, door middel van een eenmalige voedingscheck.
Na aanmelding, via telefoon, e-mail of contactformulier via de website, krijgt u een voedingsdagboek toe gestuurd. Het voedingsdagboek is bedoeld om inzicht te krijgen in uw huidige voedingspatroon en deze vult u dan in zoals u gewoonlijk eet. De diëtist berekend de voeding en zal bekijken of u genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt en geeft u advies.
De voedingscheck is alleen geschikt indien u wilt weten of u gezond eet. Wanneer u een voedingsgerelateerd ziekte, wilt afvallen of aankomen is de voedingscheck niet geschikt.

Er kan gekozen worden voor losse consulten waarbij je een op maat gemaakt voedingsschema ontvangt, maar er kan ook gekozen worden voor voordeelpakketten. Bij elk pakket ontvang u een voedingsschema op maat gemaakt.

Openingstijden
U kunt Online Diëtist telefonisch bereiken op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 – 18.00 uur. De consulten kunnen worden ingeplant op maandag t/m woensdag & vrijdag van 7.30 uur t/m 21.00 uur. Op donderdag van 7.30 uur t/m 16.00 uur.